Каліфорнія рол - опис і приготування

Каліфорнія рол - опис і приготування
26 March, 2021
Японська кухня відрізняється своєю екзотичністю, поєднанням незвичайних інгредієнтів, що запам'ятовуються смаком і користю. Каліфорнія рол - одна з найвідоміших страв, що відноситься до японської кухні. Виходячи з самої назви страви, нескладно здогадатися, що Каліфорнія рол був придуманий не в Японії, а в США. Авторство належить японському емігрантові Ічіро Махайте, який був кухарем і захоплювався приготуванням незвичайних страв за такими ж незвичайним рецептами. Вперше він створив цей рол ще в 1973 році. Вже у вісімдесятих роках минулого століття ця їжа обзавелася величезною популярністю, причому не тільки в Сполучених Штатах, але і на батьківщині творця, тобто, в Японії. До складу ролів Каліфорнія, приготованих за класичним рецептом, обов'язково повинні входити такі інгредієнти: • рис найвищої якості; • рисовий оцет; • ікра летючої риби; • авокадо; • огірок; • м'ясо краба або палички снігового краба; • водорості норі; • вершковий сир або японський майонез; • соєвий соус; • маринований імбир; • васабі. Процес приготування 1. Спочатку візьміть лист норі і розділіть його навпіл. Далі покладіть його на килимок для ролів блискучою стороною вниз. Змочіть руки і почніть викладати рис на поверхню водоростей. Робити це потрібно рівним шаром, залишаючи краї норі без рису. 2. Далі переверніть лист водоростей, щоб рис опинився знизу. На зворотну сторону нанесіть трохи васабі і покладіть раніше почищений і нарізаний авокадо (або огірок). Далі додаємо сир Філадельфія. При бажанні замінюємо сир на японський майонез. Поверх сиру або майонезу потрібно викласти м'ясо краба. 3. Тепер потрібно сформувати рол. Оскільки це урамакі, робити все потрібно дуже акуратно і не поспішаючи. 4. Підніміть лист водоростей за краї (ті самі, які ви не заповнили рисом), після чого починайте акуратно скачувати його з допомогою килимка для суші. Слідкуйте за тим, щоб інгредієнти випадково не зрушили з місця і, тим більше, не випали з ролу. 5. Використовуємо незначний механічний тиск, щоб склеїти рол і надати йому квадратну форму. Коли він буде готовий, обов'язково обваляйте ще не розрізану «ковбаску» в ікрі летючої риби. Далі вже можна нарізати - з одного аркуша водоростей повинно вийти близько 6 або 8 ролів. Смачного!
Додати коментар