Все про ікру масаго

Все про ікру масаго
9 April, 2021
Якщо ви полюбляєте суші, то, напевно, не раз спостерігали на деяких ролах дрібні розсипчасті ікринки різного кольору. Перед вами була ікра масаго. У Японії цей делікатес нерідко подають і, як окрему страву. Однак, нам ця ікра більш звична, як завершальний штрих, що підкреслює оригінальність подачі ролів Каліфорнія і Філадельфія і різноманітних інтерпретацій цієї страви. Корисні властивості масаго Як і будь-який інший морепродукт, ікра масаго, має цілу низку корисних властивостей. Для організму людини це справжнє джерело вітамінів і незамінних рідкісних мікроелементів, без яких здорова життєдіяльність неможлива. Переваги ікри очевидні і не підлягають сумніву: · Вона в значній кількості містить в собі омега-3 і омега-6 жирні кислоти. Ці речовини дуже рідко зустрічаються в первинному вигляді, але відіграють важливу роль в обмінних процесах, що відбуваються в організмі. Зокрема, вони активують роботу мозку, поліпшують пам'ять і борються з ознаками старіння; · Мікроелементи фосфор, магній, цинк, а також йод - це невід'ємні супутники людини, яка хоче завжди залишатися в формі, навіть в похилому віці; · Комплекс вітамінів, що містяться в масаго, здатний поповнити запас денної норми і поліпшити загальне самопочуття, а також підтримувати активність протягом всього дня. Гурмани і шанувальники японської кухні помічали, що тобіко і ікра масаго подається в різних колірних інтерпретаціях. У натуральному вигляді масаго зустрічається в світло-або темно-персиковому кольорі. Але, для того, щоб порадувати око, їй надають різні відтінки. Її різноманітність обумовлена додаванням в ікру харчових барвників. Саме від них залежить ефектність презентації та враження від зовнішнього вигляду поданого делікатесу · Масаго червона. Цей яскравий ефект досягається шляхом додавання в маринад ікри синтетичного барвника або аналогічного барвника на натуральній основі. Зрозуміло, останній варіант набагато краще. В якості натурального барвника використовують сік буряка, граната або смородини. Колір вийде не таким насиченим, зате не принесе ніякої шкоди організму. · Масаго зелена. Крім штучного барвника тут доречно застосувати альтернативний варіант природного походження. Йдеться про японський хрін васабі, що має характерний світло-зелений відтінок. · Масаго чорна. Крім синтетичного чорного барвника, можна використовувати натуральний продукт, який дає такий же колір. Це чорнило каракатиці. Чорнило каракатиці додають не тільки в ікру, а й для фарбування деяких видів локшини. · Масаго помаранчева. Найбільш популярний вид масаго і тобіко. Саме в ній обвалюють знаменитий рол Каліфорнія. Щоб домогтися апельсинового кольору, виробники ікри використовують синтетичний харчовий барвник.
Додати коментар