Боніто - джерело натхнення японських кулінарів

Боніто - джерело натхнення японських кулінарів
6 May, 2021
Боніто - слово, яке прийшло до нас з Японії. Однією з найпоширеніших страв є салат боніто. Однойменний продукт з'явився в Осаці. Там його вперше почали виробляти, а потім використовувати в кулінарії. Що це таке? Йдеться про специфічно приготовлену рибу, а саме, ферментований копчений тунець, який після обробки розрізається на тонкі пластівці. Завдяки унікальному насиченому смаку, боніто з успіхом використовується в японській кухні повсюдно. З нього можна приготувати знаменитий на весь світ боніто рол. Класикою є і перші страви, до складу яких входять пластівці тунця. Бульйон боніто користується в азіатських країнах величезною популярністю. Він має насичений смак і славиться своїми унікальними корисними властивостями. Що таке салат боніто по-японськи? Не варто плутати японське боніто з однойменним салатом італійського походження, до складу якого входить куряче філе і маринована морква. Для японського салату характерні складні смакові поєднання, яскравість і різноманіття відчуттів під час їжі. Оскільки на відміну від свого італійського «однофамільця», даний салат набагато складніший за складом і вельми незвичайний для сприйняття людиною, які проживають в наших широтах. Якщо ви приготуєте цей шедевр, слідуючи нашій інструкції, то напевно закохаєтесь в нього. Таке блюдо можна з гордістю поставити на святковий стіл або зробити його «акцентом» романтичної вечері. Готуємо салат боніто На відміну від відомого всім ролу боніто, дане блюдо готують і їдять в нашій країні набагато рідше. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: · 100 г кальмарів; · 100 г мідій; · 100 г креветок; · 100 г морського; · 80 г салатного листя; · 120 г помідорів; · 1 зубок часнику; · Цедра одного лимона; · 20 г соєвого соусу; · 10 г соусу теріякі; · 30 г оливкової олії; · 50 г лимонного соку; · Стружка тунця боніто. Спосіб приготування: 1. Всі морепродукти необхідно підготувати. Для цього очистіть їх, промийте і наріжте в довільній формі. 2. Листя салату порвіть на великі шматки, помідори розрізати на шматочки, зручні для вживання, після чого змішайте з листям салату. 3. Щоб приготувати заправку, з'єднайте оливкову олію, соєвий соус, соус теріякі, а також сік лимона. Перемішайте всі інгредієнти. 4. На ложці олії обсмажте морепродукти з подрібненим часником і цедрою лимона. За хвилину до готовності влийте трохи соєвого соусу. 5. На листя салату викладіть злегка остиглі морепродукти, шматочки помідорів і полийте все заправкою. 6. Останній штрих - стружка боніто, якою посипається салат. Вишуканий і оригінальний смак цієї страви напевно сподобається вам і вашим близьким.
Додати коментар