Базові компоненти японської кухні

Базові компоненти японської кухні
9 September, 2021
Японська кухня пропонує своїм споживачам страви, які зазвичай складаються з невеликої кількості інгредієнтів і є досить простими. Кухарі під час готування намагаються продемонструвати справжній смак продукту. При цьому зазвичай він не піддається термічній обробці. Зазвичай японці їдять сирі, тушковані або приготовані на пару продукти. Якщо вивчити японську культуру в питанні прийому їжі, то тут є свої правила. Їжа повинна бути з'їдена після готування, але їсти треба невеликими порціями. Особливо уважними японці є також по відношенню до сервірування страви, її зовнішнього вигляду. Завжди на столі у японців присутній рис, а в якості напою використовують саке або зелений чай. В японській кухні набір продуктів завжди змінюється, все залежить від сезону. Також в цій національної кухні особливе місце відводять морепродуктам (завдяки географічному положенню країни). До головних компонентів японської кухні варто віднести наступні: Рис. Японська трапеза не може обійтися без цього продукту. Він для японців так само, як хліб для нас. Це основний компонент. Найпопулярнішими видами рису вважаються ті, які під час приготування стають клейкими. В Японії неввічливо залишати в тарілці рис, японці завжди його доїдають до останньої зернини. Для трапези у них є спеціальні палички. І однією рукою вони тримають їх, а другою тримають тарілку; Морепродукти. В японській кухні використовуються всі дари моря. Це можуть бути восьминоги, креветки, кальмари, молюски, водорості, гребінці, різна риба. Дуже популярними вважаються такі ласощі, як нарізка з сирої риби, іноді нарізають навіть ще живу рибу; Риба фугу. Всім відомо, що вона дуже отруйна. Але в Японії цей продукт користується популярністю. Готувати такий інгредієнт можуть виключно навчені кухарі, яким на це видано ліцензію. У разі правильного приготування риба стає нешкідливою. Кращі кухарі Японії навіть здатні приготувати фугу, щоб там залишилося трошки отрути. Тоді людина, яка з'їла блюдо, буде відчувати легку ейфорію; Гриби шиітаке. Це головний інгредієнт не тільки для японської, а й для корейської, китайської кухні. За смаком гриби нагадують гливи. Зазвичай їх продають сушеними, а перед тим, як готувати, кухарі їх розмочують. Шиітаке відрізняються цілющими властивостями. У їх складі містяться різні мікроелементи і вітаміни; Саке. Це слабоалкогольний напій, який зайняв в японській кухні центральне місце на столі. Його отримують в результаті ферментації рису. Ще саке називають рисовим вином або рисовою горілкою. Напій в Японії вживають в підігрітому або холодному вигляді. Японська кухня має свої особливості, головні компоненти. Якщо ви любите деякі страви з цієї кухні, можливо урізноманітнити свій раціон і випробувати щось оригінальніше і цікаве.
Додати коментар