Найдорожчі суші в світі: як і з чого їх готують

Найдорожчі суші в світі: як і з чого їх готують
16 September, 2021
Суші – одна з найпопулярніших страв японської кухні. Їх готують майже у всіх країнах світу, де відкриваються японські ресторанчики і суші бари. Кожен шеф-кухар суші володіє своїми секретами в приготуванні страви, але традиційні інгредієнти для приготування суші та ролів залишаються незмінними. Це рис, норі, різноманітна начинка. В основному, з риби і морепродуктів і, звичайно ж, не забувають про рисовий оцет, соєвий соус, васабі та маринований імбир. Існують шеф-кухарі суші, які намагаються подати готове блюдо з незвичайним декором і з застосуванням незвичайних інгредієнтів. Найдорожчі суші в світі: як і з чого їх готують Найдорожчі суші в світі коштують 5000 доларів і готує їх філіппінський шеф-кухар Анжеліто Аранета-молодший. Для приготування таких суші він використовує тільки японський рис, цукор мусковадо, артезіанську воду і бальзамічний оцет 12-річної витримки. Для начинки кухар використовує норвезького лосося і м'ясо креветок. Кухар варить рис на артезіанській воді, заправку для рису готує з цукру мусковадо і бальзамічного оцту з 12-річною витримкою. Замість килимка норі кухар використовує листи їстівної золотої фольги. Для прикраси суші він використовує перлини і діамант в 0,2 карата, які клієнти забирають в якості сувеніра. Їсти найдорожчі суші в світі звичайними паличками - моветон. Для такої дорогої страви використовують спеціальні палички. Їх вирізають з деревини рожевого дерева, шліфують і полірують. Палички зберігають в футлярі, прикрашеному фірмовим логотипом. Коштують такі палички 450 доларів. Найдорожчий суші ресторан знаходиться в Нью-Йорку. Це ресторан кухаря Masa, який пропонує ексклюзивні страви японської кухні, в тому числі, і самі дорозі суші. Шеф-кухар Маса Такаяма може готувати страви на очах своїх клієнтів, вибираючи начинку для суш за вибором клієнта ресторану. Вартість однієї страви становить 400 доларів. Всі знають, що для приготування суші потрібно рис і свіжа риба. Але це обман, тому що найсмачніша риба це та, яка декілька днів полежить в прохолодному місці. Риба починає пахнути після ферментації білка, який розпадається на молекули. Після ферментації риба краще засвоюється і набуває особливого смаку. Суші, виготовлені філіппінським кухарем, занесені в книгу рекордів Гіннесса.
Додати коментар