Овочі для ролів і суші
21 October, 2021
Існує велика різноманітність суші. У цьому списку не останнє місце займають суші з овочевою начинкою. Суші з овочевою начинкою готують так само, як і суші з рибою або морепродуктами, замість яких використовують різні овочі:
• авокадо;
• крупу з горіховою пастою;
• крабові палички з японським омлетом;
• гриби;
• зелений горошок;
• консервовану кукурудзу;
• кабачки або цукіні.
Крім того, для цілого ряду овочевих суші використовуються визначені овочі:
• для макі суші - маринований дайкон;
• нате макі - квашену сою;
• авокадо для ролів «Каліфорнія».
Овочі для ролів
Головним інгредієнтом для суші є рис. Якщо немає можливості придбати сорт японського рису, то його з успіхом можна замінити кубанським рисом, який максимально наближений до круглозернистого рису з високим вмістом крохмалю. Рис треба зварити до готовності, але не переварити. Злити рис і дати йому час охолонути. У теплий рис додати заправку, яку готують з рисового оцту, солі і цукру. Ретельно перемішати. Ще одним важливим інгредієнтом є норі, килимок з морських водоростей, в який загортають суші.
Начинка для овочевих суші
Попередньо овочі для начинки обсмажують, гасять або маринують, змішують з відповідними соусами або іншими заправками.
Приправи до суші
Купити готові приправи можна в гіпермаркетах, де є відділи з приправами для японських страв.
Які приправи є традиційними при подачі суші:
Соєвий соус - найважливіший компонент японської кухні, в якій соєвий соус використовується для додання пікантності стравам.
Васабі - японський хрін, що володіє властивістю вбивати хвороботворні бактерії, які часто живуть в сирій рибі. Васабі - дорога приправа, тому її часто фальсифікують, використовуючи хрін і гірчицю.
Маринований імбир, який обов'язково подається до суші і є приправою. Вона поглинає післясмак після першої порції суші, і готує, очищаючи рецептори, для прийому наступної порції суші. Це допомагає повністю відчути смакові якості суші.
Рисовий оцет використовують для заправки рису, підвищуючи його клейкість.
Основні види суші
Нігірі - класичний вид суші, коли рис завертають в норі.
Сашимі - грудочку з рису, на який кладуть шматочок рибного філе.
Урам-суші. Для цього виду можна використовувати для начинки будь-який набір продуктів.
Будь-яка господиня може приготувати суші, комбінуючи різні види м'яса, овочів і отримати в результаті свої фірмові суші.
Сьогодні повсюдно відкриваються ресторани японської кухні і суші-бари, але японці вважають, що професійним суші кухарями можна стати тільки, пройшовши навчання, яке може тривати десять років. Після навчання кухарі здають іспит і отримують сертифікат, що дає право готувати суші і роли.
Найвідоміший ресторан, де подають суші, знаходиться в Токіо і має всього десять посадкових місць. У ресторані працює 90 річний кухар, який нагороджений трьома відзнаками Мішлена - вищої нагороди для кухарів.