Секрети та тонкощі приготування суші від шеф-кухаря

Секрети та тонкощі приготування суші від шеф-кухаря
18 February, 2022
Суші відносяться до традиційних страв Японії, але їх дуже люблять українці. Замовити такі страви з доставкою додому або офіс можна в Тукамі, а якщо є час, то приготувати самостійно. Суші не лише допоможуть розбавити традиційний стіл, а й подарують незабутній смак. Роли готуються як із рибою, так і у комбінації з іншими видами начинки. Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти: зелена цибуля, імбир, огірок, рис, васабі, норі, соєвий соус, норі, тунець, дайкон, а також шисо (японський базилік). Найскладніше – це правильно вибрати тунця. Найчастіше використовується атлантичний блакитний тунець. Найдорожча і найсмачніша його частина - це жирне черевце, розташоване неподалік від зябер, там немає жодних прожилок. Велику рибу потрібно правильно обробляти на частини, які потім використовуватимуться для приготування суші. Рибу потрібно нарізати тонкими слайсами, знімаючи м'ясо трохи навскіс (приблизно по 15 г кожен). Приготувати суші досить просто, якщо слідувати покроковому рецепту. Секрет успіху – баланс у всьому. Не можна переборщити з рисом та начинкою. Отже, покроковий план дій: Відварити рис до повної готовності та викласти його на норі. Щоб він не чіплявся під час готування до рук, потрібно змочити руки водою. Викладати рис на норі потрібно таким чином, щоб залишалися відступи близько 1 см у горизонтальних краях. Потім на рис потрібно покласти васабі та тунець. Всю начинку потрібно покласти по центру. Отриманий рол для суші загортається килимком та нарізається. При нарізанні ролу потрібно змочити ножем водою. Великий попит мають також роли, в яких рис буде розташований назовні. Рису потрібно буде більше, тому що не буде зазору. Щоб не прилипав рис до килимка, потрібно обвернути його плівкою. Беремо рис, кладемо на норі та рівномірно розподіляємо його без зазорів. Коли все рівномірно розташоване, можна сміливо перевертати норі рисом донизу. Це потрібно робити одним різким рухом. Зверху на норі розміщується також тонко нарізаний огірок, зелена цибуля та пара смужок тунця. Таке поєднання продуктів надасть свіжого смаку. Краї ролів потрібно добре притискати. Прикрасити готові роли можна кунжутом, він продається вже підсмажений та готовий до використання. Якщо ви любите аромат кунжуту, можна додатково подрібнити його ножем. Для тих, хто любить рибу, рекомендуємо зробити нігірі - суші, у яких на рис кладуть філе риби, змащеною васабі або іншим топінгом. Смачного!
Додати коментар