Найпопулярніші соуси в Японській кухні (2-га частина)

Найпопулярніші соуси в Японській кухні (2-га частина)
28 December, 2019
В першій частині статті ми розказали про три найпопулярніших соуси Японської кухні, які використовуються скрізь і повсякчас. Але існує ще чотири дуже відомих, смачних та цікавих соусів, по які ми і розкажемо в другій частині нашої статті. Унагі. Цей соус став вічним «компаньйоном» ролів з вугром та іншою рибою. Річ у тім, що його традиційно подають тільки з рибою, оскільки саме він ідеально підкреслює всі смакові нотки та чудовий аромат. І це не дивно, адже саме в цей соус завжди додається рибний бульйон. Завдяки цьому він отримує чудовий морський присмак, який ідеально поєднується з ролами та іншими стравами, в яких є риба. Соус унагі має більш густу і насичену текстуру, на відміну від теріякі. Така консистенція досягнена завдяки тому, що цей соус вариться протягом 1,5-2 годин. Найпопулярнішими стравами в які додається соус унагі є вугор та окунь. Рибу обсмажують саме в цьому соусі, аби підкреслити кожну нотку смаку та зробити його більш яскравим і насиченим. Окрім цих видів риби з унагі можна подавати і будь-яку іншу білу рибу. А ще, з цим соусом чудово смакують суші та роли. Устричний соус. Цей соус має темно-коричневий колір. Він дуже густий та солодкуватий і це не дивно, адже устриці мають саме солодкий присмак. Його прийнято подавати з овочами, морепродуктами, свининою та яловичиною. А от з рибою, як це не дивно, його не подають. Так само устричний соус не рекомендується їсти разом з куркою. Окрім м’яса та овочів, устричним соусом також приправляють смажений рис або локшину. Для приготування цього соусу використовують концентрат бульйону з устриць, а також воду і цукор. Колись в нього додавали ще і свіжий устричний бульйон, але у нас в країні ці морепродукти є дорогими. Тому щоб не завищувати ціни на страви з устричним соусом, зараз його роблять з концентрованої есенції. Варто відзначити, що і без додавання свіжого бульйону, соус має чудовий смак та аромат. Кімчі. Якщо ви дивитеся азіатські серіали, то точно чули десятки разів про кімчі. Але що це таке і які особливості має цей соус більшість так і не здогадалося. Це не дивно, оскільки у нас його не так часто подають. Та якщо ви захочете спробувати справжню азіатську кухню, то обов’язково зустрінете в ній кімчі. Тому варто знати, що ж це таке. Цей соус є гострим, бо для його приготування використовують кілька видів перцю, часник, імбир, а ще яблука та мандарини. Кімчі ідеально підходить для приготування м’яса, а також для страв, які запікаються в духовці. До речі, в Кореї кімчі часто називають гостру квашену капусту, бо цей соус використовують для її приготування. Спайсі соус. Останній з соусів про які ми розкажемо – спайсі. Він також гострий і дуже насичений. В якості основи для нього використовують кімчі, а також додають майонез і трохи часнику. Цей соус кладуть в роли, аби додати їм трохи гостроти. В «Tykami» є страви з різними соусами, тому ви завжди можете спробувати їх всі та відчути, наскільки чудовим є поєднання правильних додатків з традиційними стравами.
Додати коментар