Том ям - особливості ті історія

Том ям - особливості ті історія
31 January, 2020
Том ям з креветок, - типова страва тайської кухні, яка стала популярною лише 50 років тому. Слово "tomyam" - складне слово в тайській мові. Він складається з двох слів - "tom" та "yam", що означають відповідно "кипіння" та "перемішування". Ці два слова стосуються процесу приготування тайської кухні. Том ям - традиційне тайське блюдо, яке походить із центрального регіону країни. Найдавніший рецепт був знайдений за правління короля Рами V. Найперший рецепт "tomyam kung" з'явився в книзі "Khong Sawoei" (Тайська королівська кухня). Точний аромат том ям ніколи не був зафіксований; його можна приправити відповідно до уподобаних споживачів смаків. Однак основний рецепт такий: 1.Нарізати лимонну траву, калгал, помідори, чилі, гриби та креветки 2.Довести каструлю з водою до кипіння 3.Додайте нарізані листя лимонної трави, галангала та кафірного липи 4.Прокип’ятити близько 5 хвилин, а потім додати креветки 5.Додайте нарізаний тайський чилі, гриби, помідори 6.Ароматизуйте, додавши трохи рибного соусу і цукру 7. Зніміть каструлю з вогню і вичавіть лаймовий сік Tomyam kung - це тайський національний суп, який дуже популярний як серед тайців, так і не тайців. Він має високу харчову цінність і не надто гострий. Його аромат походить із овочів та спецій, які, як вважається, допомагають кровообігу, приносять гарне здоров'я. Tomyam - дуже популярна страва в кожному тайському ресторані. Крім того, багато популярних закусок і локшини швидкого приготування також використовують ароматизатори tomyam kung. Їжа Таїланду вражаюче смілива і вигадана. Ретельно створена, щоб подобатися всім, вона поєднує в собі прекрасну презентацію з ароматами, контрастними, але доповнюючими смаками та текстурами, і часто страхітливим чилі. У 2011 році tomyam kung було внесено до списку національної нематеріальної культурної спадщини у галузі знань та практик щодо природи та Всесвіту. Том Ям в США Історія Том Ям в США коротша і простежити її набагато простіше. Перший тайський ресторан в Америці відкрився в Денвері близько 1960 року. Більше тайських ресторанів відкрилося в Лос-Анджелесі наприкінці 60-х, і ця тенденція набула великого поштовху, коли військовослужбовці, що поверталися з В'єтнаму, виявили, що їм не вистачає легкої, свіжої їжі Південно-Східної Азії.
Додати коментар