Основні правила приготування суші в домашніх умовах
21 February, 2020
Домашні суші коштують набагато дешевше, ніж у ресторані. Суші легко і приємно приготувати вдома, і ви можете помістити всі свої улюблені інгредієнти у свої ідеальні домашні роли. Суші легко і весело зробити вдома!
Які водорості слід використовувати для рецептів суші?
Для початку потрібен правильний вид водоростей. Норі - найпопулярніші водорості для суші. Як правило, листи продаються підсмаженими, завдяки чому вони мають незвичайним смаком і ароматом. Сьогодні водорості для суші легко можна купити в звичайному супермаркеті, спеціалізованому японському магазині або в Інтернеті.
Використовуйте тільки короткозернистий рис суші. Він крохмальний і абсорбуючий, що робить його липким. Жасмин, басмати або інші довгозернисті сорти не є належними аборбентами, а надто сухими і жорсткими.
Шукайте "рис суші" на етикетці упаковки для рису, запитайте у супермаркеті, які бренди найкраще підходять для рису суші
Як зварити рис
Суші готують з теплого круглозернистого рису. Правильна його консистенція - не залишити аль денте, але і не переварити. На 460 г рису необхідно 750 г води. Рис потрібно промити і просушувати протягом години, потім помістити в каструлю з щільною кришкою, влити воду і готувати на мінімальному вогні 5 хвилин після закипання. Потім його потрібно пропарити 12-15 хвилин на слабкому вогні, зняти каструлю з вогню, прибрати кришку і накрити рушником на 15 хвилин. Для того, щоб його можна було сформувати, треба поступово ввести в рис оцтову заправку і дати йому підсохнути.
Як нарізати рибу
Спочатку варто очистити філе від кістки: для цього можна провести пальцями рук "проти шерсті". Так людина зрозуміє, де сховалися кісточки, а діставати їх варто пінцетом. Для нарізки риби для суші потрібно використовувати дуже гострий ніж і намагатися відрізати один шматочок за один раз. Важливо не пошкодити структуру волокон, щоб шматочки риби не розвалювалися.
Який сир вибрати
Найбільш підходящим варіантом є сир "Філадельфія". Не варто його замінювати плавленим сирком або іншим видом, тому що смак ролів буде помітно відрізнятися. Бюджетні замінники "Філадельфії" можуть бути тільки сир "Буко" і "Альметте". Але смак, в цьому випадку, все одно не буде таким, як готують в ресторані.
Коли їсти суші
Суші треба їсти відразу, тому що вони швидко псуються. Максимальний термін зберігання суші - шість годин за умови використання спеціальних боксів.