Азіатська кухня: користь для організму

Азіатська кухня: користь для організму
7 August, 2020
Національні страви народів Таїланду, Китаю, Малайзії, Кореї та інших країн Азії готуються з достатком пряностей, спецій, що робить їх несхожими на європейську їжу і викликає активне травлення, активує процес спалювання жирів. Їжа відрізняється і головними інгредієнтами, які визначаються місцем розташування країн - морепродуктами, які є делікатесами для більшої частини населення Європи. Кухні цих країн беруть своє коріння з давніх часів і є традиційними. Принципи харчування і рецепти передаються у спадок з покоління в покоління. Менталітет азіатської кухні Зберігати привабливу худорлявість тіла, здоровий вигляд, енергійність протягом дня азіатам допомагають основні принципи харчування. 1. Вживання невеликої кількості їжі за раз. Допомогає в цьому подача - всі страви викладаються дрібно нарізаними, а порції рідких страв накладаються в маленькі піали. Їжа паличками - ще один спосіб продовжити трапезу і відправляти в рот маленькими частинами їжу. 2. Відсутність в харчуванні тваринних жирів або їх мінімальне входження. Пріоритет азіати віддають птиці, дієтичному м'ясу, морепродуктам, річковій рибі, овочам. Низькокалорійна, що легко засвоюються їжа не перевантажує шлунок, до того ж покращує роботу шлунково-кишкового тракту. 3. Домінування вітамінізованих блюд. Разом з корисними продуктами використовується велика кількість трав, капусти, салату, огірків, манго, цибулі, насіння олійних культур. 4. Збереження корисних речовин при готуванні. Азіатські кухарі обробляють страви мінімально, смажать їх до напівготовності. Більшість страв створюються на пару, відварюються і навіть подаються сирими. 5. Велика кількість рису. Рис використовується в левовій масі страв. Про його користь знає весь світ - здатність рису допомагає уникнути різного роду захворювань шлунка, кишечника, виводить токсини, шлаки. До того ж продукт - основний постачальник критично важливих мікроелементів, вітамінів, мінералів в організм. 6. Допомагає підтримувати стрункість чайна церемонія, проведена кілька разів на день. Прийом трав'яних гарячих напоїв прискорює метаболізм, а сам чай виступає в ролі антиоксиданту. 7. Відсутність висококалорійних і жирних десертів, замість яких японці, китайці і корейці віддають перевагу карамелізованим фруктам, фруктовим і ягідним желе. Отже, взявши на озброєння ці принципи, легко залишатися стрункими і красивими завжди!
Додати коментар