Що таке фенхель та як його вживати?

Що таке фенхель та як його вживати?
14 August, 2020
Фенхель, з його білою цибулиною та зеленим, пір’ястим верхом, є родичем моркви. Овоч є вихідцем з Середземномор'я, його вживають як сирим, так і готують у різних кухнях, найвідоміших італійських стравах. Насіння фенхелю, зібрані з одного виду і є ключовим компонентом індійської кулінарії. Фенхель комерційно вирощується в помірних районах Європи, Індії, Китаю та Америки, його збирають ранньою весною. Фенхель - квітуча рослина, що складається з білої, волокнистої цибулини, зелених стебел і пір'ястих глибоко зелених листів. Крім миття та нарізки, є мінімальна підготовка, і всі частини рослини їстівні, хоча цибулина привертає найбільше уваги. Щільна структура нагадує капусту, але менша і густіша. Насіння, або плоди, сушать і використовують як популярну пряність як цілу, так і мелену. І овоч, і насіння мають помірну ціну і мають легкий солодкий, рослинний смак. Іноді його помилково називають анісом, абсолютно іншою рослиною. Щоб підготувати цибулину фенхелю, обріжте будь-яке коричневе покриття знизу і видаліть стебла і листя. Видаліть пошкоджені деталі ножем. Якщо ви подаєте фенхель сирим, найкраще нарізати дуже тонким. Киньте в салат або на салат і використовуйте фенхель як гарнір. Шматочки цибулини також можна маринувати і їсти як закуску. Фенхель має ніжний анісоподібний аромат. Сирий, він має рослинний, солодкий смак, який освіжає і не переважає. Його свіжий аромат і хрусткість роблять його популярним у сирих стравах та антипасти. Приготована, цибулина ще більше пожовкла, втрачаючи прикус і набуваючи трохи солодкості. Насіння мають більш глибокий смак анісу без свіжості, надаючи приємну пряність солодким і пікантним стравам. Як лікарська рослина фенхель був відомий ще древнім римлянам і єгиптянам. У фенхелі міститься величезна кількість ефірних масел і жирні олії, які складаються з олеїнової, петрозелінової, лінолевої, пальмітинової кислот. У насінні фенхеля міститься вітамін С, а також вітаміни групи В, Е, К, а також рутин, каротин, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій. Рецепти з фенхелю Тонко нарізаний сирий фенхель відмінно додається в осінні салати, хрусткі соломинки або мариновані страви. Він чудово поєднується з цитрусовими зимовими фруктами, як апельсин та грейпфрут. Обсмажте його з м'ясом, як курячі стегна або свинину, тушкуйте в духовці або на плиті або додайте до макаронів. Висушені насіння фенхелю слід зберігати в герметичній ємності в прохолодному, темному, сухому місці до року. Для кращого аромату використовуйте тільки протягом півроку.
Додати коментар