Японський молочний хліб

Японський молочний хліб
21 August, 2020
Любите домашній хліб і хочете насолоджуватися тим м'яким, свіжим смаком та текстурою наступного дня? Тоді ось чудовий рецепт японського молочного хліба для вас. Як і при приготуванні підливи, ви збиваєте борошно разом з рідиною (в даному випадку поєднання води і молока) і готуєте її на плиті, поки вона не загусне в суміш, що нагадує пудинг. Інший метод, який використовується при виготовленні японського молочного хліба, - техніка складання. Тісто ділиться на чотири шматки, які розкочують, складають, як лист, потім знову розкочують. Ця техніка використовується для виготовлення круасанів та листкового тіста. Інгредієнти 1/2 склянки (70 грам) хлібного борошна 1/2 склянки незбираного молока (або 2 %) 1/2 склянки води Для тіста: 390 грам хлібного борошна 2 столові ложки цукру 7 грам дріжджів швидкої дії 1 чайна ложка солі 2/3 склянки молока 4 столові ложки вершкового масла (розтопленого) 1 яйце Спосіб приготування: 1. Щоб зробити закваску, збийте хлібне борошно, молоко та воду разом у середній каструлі до однорідності. Варіть, постійно помішуючи, на середньому вогні, поки суміш не загусне до консистенції пюре, близько 2 хвилин. Накрийте харчовою плівкою. Відставте і дайте охолонути, поки не буде ледь теплою, це приблизно 10 хвилин. 2. Для приготування тіста у великій мисці збийте разом борошно, цукор, дріжджі та сіль. 3. У невеликій мисці або мірній чашці змішайте разом молоко та розтоплене масло. Відміряйте 1/2 столової ложки суміші в невелику окрему миску і залиште для верху батона. 4. Залийте суміш вершкового масла і молока в миску з борошном. Додайте закваску і яйце. Енергійно перемішуйте, щоб з’єднати, поки воно не утворить грубе, неміцне тісто, 2 - 3 хвилини. 5. Вимісити тісто в мисці, поки воно не утворить грубу кульку, приблизно 30 секунд. 6. Якщо тісто все-таки липке, злегка запиліть стільницю борошном (якщо тісто липке, але не прилипає до пальців, тоді продовжуйте без борошна). Замісіть тісто до однорідності, приблизно 5 хвилин. Якщо тісто починає прилипати до стільниці або до рук, додайте за необхідністю столову ложку борошна (зараз потрібно взяти більше 2–3 столових ложок борошна). Злегка змастіть велику миску вершковим маслом. Додайте тісто, щільно накрийте плівкою і відставте в тепле місце, щоб піднялося та збільшилося вдвічі. Це приблизно 1,5 – 2 години. 7. Розділіть тісто на 4 рівні шматки. Розкачайте кожен шматок у прямокутник (не розмелюйте поверхню!). Починаючи з коротшого кінця, зверненого до вас, складіть тісто на третини, як лист. Згорніть кожен шматок у циліндр. 8. Розкладіть розкачані шматочки тіста поруч один з одним у підготовленій сковороді. Злегка присипте мукою поставте в тепле місце, поки не збільшиться вдвічі, приблизно 30 хвилин. 9. Верхню частину тіста змастіть молочно-масляною сумішшю. Випікайте поки верх не стане золотистим. 10. Готово! Смачного! Цей молочний хліб буде свіжий протягом 5-ти днів.
Додати коментар