Роли - традиційна страва японської кухні, яка складається з рису, морепродуктів та додаткових компонентів. Існує близько 150 видів різних ролів, у нас ви можете скуштувати найвідоміші та найсмачніші. Компоненти, які входять у роли можна по різному міксувати та поєднювати, тому у нас Ви часто можете знайти цікаві новинки. Завдяки тому, що в склад ролів входить багато морепродуктів вони надзвичайно корисні та насичені вітамінами та мікроелементами. Також морепродукти добре впливають на роботу серця, судин та розумову діяльність. Але це стосується лише тих ролів, які не підлягають термічні обробці. Тому що, високи температури вбивають велику частину корисних речовин.
Також роли подаються з корисними добавками, наприклад, імбирем. Він містить цілий ряд органічних сполук, мікроелементів та вітамінів. Також імбир корисно вживати з метою профілактики.
Основний компонент ролів - рис. У рисі абсолютно немає жиру, але є велика кількість білків та вуглеводів.
У цій статті Ви знайдете корисні поради для приготування ролів вдома, та смачні рецепти.
Усі ми знаємо, що головний секрет смачних та вдалих ролів – це правильно зварений рис. Для приготування ролів, не підійде звичайний рис, тільки спеціальний.
Інгредієнти:
- Рис для суші (500 гр.);
- Суміш для заправки (2,5 ст. л. цукру + 100 мл. рисового оцту + ч. л. солі. Ставимо на маленький вогонь, але не доводимо до кипіння);
- Вода (600 мл);
Спосіб приготування:
- Промиваємо рис під проточною водою.
- Заливаємо рис водою, закриваємо кришкою, варимо на середньому вогні.
- Коли рис дійшов до кипіння, робимо вогонь середній, та варимо на слабкому вогні 20 хв, поки рис не вбере всю воду.
- Коли води вже немає, на 10 секунд включаємо сильний вогонь.
- Даємо рису настоятись 20 хв, не вікриваючи кришку.
- Дістаємо рис, заливаємо його заправкою помішуючи кожні 3 хв. Чекаємо поки він вистигне
Отже, рис готовий. Переходимо до наступного етапу.
Для того, щоб приготувати смачні роли нам потрібний базовий набір продуктів, який складаєтсья з :
• Риба на Ваш смак (рекомендуємо лосось);
• Норі;
• Кунжут;
• Вершковий сир (напр. «Філадельфія»);
• Огірок, авокадо;
• Соєвий соус, імбирь, васабі.
Також нам потрібна харчова плівка та коврик, для того, щоб закрутити роли.
Спосіб приготування:
- Готуємо посудину з водою кімнатної температури, для того, щоб змочити руки;
- Нарізаємо інгредієнти полосками, або соломкою;
- Розміщуємо на коврику норі, матовою стороною вверх;
- Тонким слоєм розміщуємо рис, залишаючи відступ 2 см. на нижньому краї, щоб закрутити роли;
- По центру розміщуємо наші інгредієнти : рибу, авокадо, огірок, сир.
- Тепер вчимось правильно закручувати рулет. Притискаючи ковриком наш рулет поступово закручуємо його від себе.
- Нарізаємо на 6 рівних кусочків.
- Смакуємо разом з соєвим соусом та імбирем.
Смачного!