Історія виникнення васабі

Історія виникнення васабі
20 March, 2020
Васабі - японська рослина або коренеплід (його англійською називають японським хроном) з густим зеленим коренем, який має смак сильного хрону і використовується в кулінарії, особливо в порошкоподібних та пастоподібних формах як супровід сирої риби. Рослина васабі є членом родини Brassicaceae (куди входять також капуста, хрін та гірчиця). Васабі вже багато століть є частиною японського життя та культури. За давніми даними, Васабі, як відомо, існувало в Японії ще в 10 столітті. Протягом цього раннього часу вважалося, що васабі, незважаючи на те, що він використовується як інгредієнт у кулінарії та як їжа, також використовується як ліки. Існують письмові записи про вегетаріанські страви васабі, які в основному подавали в буддиських храмах між 1000-1500 роками, починаючи з середніх віків. Між 1185-1333 роками васабі зазвичай використовували як інгредієнти в охолоджених супах. Поступово цей посуд поширювався серед широких верств населення, і, як воно продовжувало поширюватись, для цієї маленької гарячої рослини знайшлося все більше вживання. До 16-го століття рослини васабі природно росли в гірських районах, до кінця періоду Азучі Момояма (1573-1603) вони почали культивувати рослину. Першими це зробили місцеві жителі села в центральній Японії. Кажуть, що одне з перших застосувань васабі після прославлення широкою популяцією було як інгредієнти суші, не для аромату, а для додавання до сирої риби, щоб запобігти її псуванню. Ви бачите, що якщо його не їдять або не вживають швидко, васабі, як правило, втрачає свій аромат приблизно через 15 хвилин (тобто якщо його готують у свіжому вигляді з хорошими інгредієнтами), тож коли васабі розміщується між рибою та овочами в суші, вона зберігається аромат і смак, поки його не з'їдять. Корінь рослини Васабі використовується як приправа і має надзвичайно сильний аромат; його також використовують як інгредієнти в кулінарії. Васабі - дуже ніжна рослина; для неї потрібні певні кліматичні умови, чудова прохолодна температура та гірський потік. На збирання врожаю потрібно близько півтора року. Рослини васабі також вирощують на них мало квіток, цвітуть вони приблизно на початку весни. Ця квітка також їстівна і маринована, як правило, в соєвому соусі.
Додати коментар